29. april 2020
In een ShiatsuAcuWandelSessie praten we over de dingen die je bezighouden in het leven, en doen we ook de nodige ShiatsuAcu-therapeutische oefeningen. De Leersumse Heide biedt hier de ideale mogelijkheid voor, want naast de vele bankjes zijn de wandelpaden breed. Prima dus om er met twee personen en de 1,5m afstand ertussen te kunnen lopen, tussentijds enkele oefeningen uit te voeren. Door de inspanning van het wandelen volgt meer ontspanning en stress-relieve. Loop je ook mee? Gewoon doen!
04. januari 2020
Het nieuwe decennium 2020 is net begonnen en ik maak graag van deze speciale gelegenheid gebruik om jou en je naasten een inspiratievol, gebalanceerd en gezond nieuw levensjaar toe te wensen! Ik heb tijdens de kerstdagen genoten van het samenzijn met mijn familie en daarnaast de tijd genomen om enkele ideeën voor dit nieuwe jaar verder concreet te maken. Dit waren bestaande ideeën zoals het verder uitbouwen van de praktijk maar ook een nieuw idee voor het opstarten van een webshop.
10. augustus 2019
In Nederland staan lage rugklachten geregistreerd als de meest voorkomende pijnklacht. Naast het reguliere traject bij de fysiotherapeut, manueel therapeut en houdingstherapeut wordt ook steeds meer gekeken naar mogelijke behandeltherapien als Acupunctuur. Acupunctuur is immers een eeuwenoude methode voor de behandeling tegen pijn en ongemakken in het lichaam. Maar wat is hier in Nederland nu precies over bekend? Steeds meer Nederlandse patientenorganisaties en verzekeraars schrijven erover in...
16. maart 2019
Waarom een jaar wachten en niet sporten of met pijn sporten niet nodig is …… Een golfarm, of tennisarm, is een zeer vervelende en pijnlijke kwaal die zich door langdurige overbelasting met steeds dezelfde herhaling langzaam opbouwt als een soort beurse of heftig pijnlijke plek waar je langdurig last van kunt blijven houden. De elleboog is een ongunstige plek om een blessure te hebben omdat je dit gewricht en de spieren er omheen zeer frequent gebruikt. Een elleboogblessure wil je dan ook...
04. augustus 2018
Burnout lijkt bijna een “mode-verschijnsel” van de afgelopen jaren, maar niets is minder waar. Ik ga in dit blog nader in op de meerdere fasen, 12 om precies te zijn. Wellicht herkent u een of meerdere bij uzelf of iemand in uw naaste omgeving. Om een Burnout te hebben is geen pretje, maar u kunt net als andere voor u zelf de Burnout aanpakken en hierbij hulp krijgen om samen de stappen te zetten en uw Balans te herpakken. U hoeft dit niet alleen te doen!
09. februari 2018
Heeft u ook al zo'n zin in het Voorjaar? We zijn nu in februari en dus nog midden in de Winter waarbij er ook nog eens de griep heerst. Ik kijk dus al uit naar het Voorjaar. Maar ook dit seizoen is niet voor iedereen prettig, want met de eerste zonnestralen start ook het hooikoorts seizoen. Heeft u hiervoor weleens Acupunctuur of Shiatsu overwogen? Voordat de hooikoorts begint kunt u hiermee alvast uw weerstand aanpakken zodat u een stuk prettiger met de lente begint. Ik help u daar graag bij.
26. januari 2018
Binnenkort is de praktijk ShiatsuAcupunctuur ook te bezoeken in het complex De Vrije Wolf op Wolvenplein 27 in Utrecht. Hier is de praktijk op zaterdag te vinden op een unieke locatie in het hartje van de stad. Ook hier kunt u terecht voor een Acupunctuur, Shiatsu massage behandeling of een Shiatsu ontspanningsmassage als heerlijke verwennerij en rustmoment in het weekend. Ik verwelkom u graag op deze unieke locatie en natuurlijk ook in de prettige praktijkruimte in Lunetten op Zwarte Woud 228
12. januari 2018
2018 is alweer in volle gang, nadat velen van ons op 1 januari even stil stonden bij hun Goede Voornemens voor 2018. Heeft u die ook? Ik ga ervoor om het jaar 2018 gezond te leven en goed naar mijn lichaam te luisteren. Niet te lang doorlopen met een vervelend pijntje of onrustig gevoel omdat mijn lichaam dan aangeeft dat het een zetje nodig heeft om weer gezond te zijn. Als u ook deze voornemens heeft, nodig ik u graag uit om u daarbij te helpen en het "goede zetje" te geven in de praktijk.
09. oktober 2017
Hoofdpijn: ik denk dat iedereen dit fenomeen wel een keer heeft meegemaakt. Als dat niet zo is ben je echt een “gezegend” mens. Hoofdpijn kan je op vele verschillende manieren ervaren. Dat geeft meteen een mooi bruggetje naar het behandelen van hoofdpijn. De ervaring van de pijn, stekend, zeurend, kloppend etc geeft mij al een idee van de aanpak. Daarnaast is het nodig om te ontdekken of de pijn verbetert of verslechtert met lichte inspanning. Bijvoorbeeld: de zeurende hoofdpijn is na een...
01. augustus 2017
Na een lange periode van voorbereiding ben ik deze maand begonnen met de ShiatsuAcupunctuur praktijk in Utrecht. Ik zie u graag binnenkort voor een behandeling of intakegesprek in mijn nieuwe praktijkruimte te Zwarte Woud 228. Utrecht.