Wat is een ShiatsuAcuWandelSessie?

 

 

Deze speciaal door mij ontwikkelde methode om mensen weer te activeren naar een fittere en evenwichtiger levenstijl, wordt ook wel “ShiatsuAcuWandelTherapie” genoemd.

 

Daarin wordt dankbaar gebruik gemaakt van de door mij ontwikkelde ShiatsuAcuWandel-principes waarbij ik je help om meer te gaan bewegen. Er is gedurende de wandelsessie gelegenheid om de stress van deze tijd een betere plek te geven en dit als het ware al wandelend van je af te praten, wat heel goed blijkt te werken. Door meerdere malen deze rustgevende en relaxte wandelingen te maken over bijvoorbeeld de Leersumse Heide, of de bossen van Zeist danwel bij jou in de buurt, kun je langzaam leren ontspannen en kan je op den duur of direct net wat je wenst indien daar behoefte aan is je verhaal kwijt. Die verhalen kunnen te maken hebben met problemen of ervaringen op het werk, zoals mensen met een burn-out of onenigheid met hun leidinggevende. Of het kan gaan over struggles in de privé situatie of over negatieve ervaringen uit het verleden, ja eigenlijk over alles wat een mens zoal bezig houdt. Tijdens een ShiatsuAcuWandelSessie doen we zoals gezegd altijd de nodige therapeutische ontspanningsoefeningen die speciaal afgestemd worden op de persoon die het betreft en naar gelang de klachten die iemand al of niet presenteert. Je komt in iedere geval als herboren weer thuis vol nieuwe inzichten, vervuld van de verfrissende indrukken die de natuur ons geboden heeft.

 

Met de speciaal ontwikkelde ShiatsuAcuWandelTherapie methode waarbij wandelen naar een fittere levensstijl toe wordt gestimuleerd, kan het herstelproces zowel geestelijk als lichamelijk op een begeleide manier op gang gebracht worden.

 

Ook jij kunt mij en mijn methode daarvoor op een voor jou op maat gemaakte geschikte manier inzetten. Ik zeg altijd maar niemand is gelijk, iedereen is anders. Dus de één loopt eenvoudig 5 kilometer of meer in een uur en praat daarbij honderd uit en de ander start met een eerste voorzichtige 300 meter tot aan het bankje met prachtig uitzicht over het water naast de koeienkraal. Hier kunnen we dan rustig genieten van al wat de mooie natuur ons te bieden heeft. We kunnen praten over het leven of gewoon stil zijn en luisteren naar de mooie vogelgeluiden of kwakende kikkers met op de achtergrond af en toe een loeiende koe. We doen dan ook altijd de nodige auto-acupressuur en andere bewegingsoefeningen en een Shiatsu massage.

 

Naast wandelen is het ook mogelijk om dit af te wisselen met joggen, voor de meer gevorderde sporters onder ons. 

 

ShiatsuAcuWandelTherapie

 

ShiatsuAcuWandelSessie wandelen op de Leersumse Heide

 

ShiatuAcuWandelSessie "joggen" in de Zeisterbossen