Waarom Orgaanmassage Chi Nei Tsang ?

Orgaanmassage betekent massage en aandacht voor de organen in uw lijf: hart, longen, lever, galblaas, maag, milt, dikke darm, dunne darm en de nieren zijn de organen en vaak wordt ook het middenrif en de psoasspier erbij behandeld.

 

Met deze massage, als onderdeel van de Shiatsu Massage Therapie, wordt het orgaan of meerdere organen geactiveerd en dit geeft meer ruimte en meer beweging in de buik. Dat is het directe effect, daarnaast is er ook het meer langdurige effect dat het lichaam opgeschut is en meer de balans zoekt en vindt in het gezond zijn.

 

De orgaanmassage wordt als onderdeel van de Shiatsu Massage Therapie gegeven zodat naast het werken op de meridianen ook het orgaan gestimuleerd wordt, dit geeft een extra intense ervaring en levert goed resultaat voor mensen met onder andere burn out, spanningen, asthma en stoelgang problemen.

 

Behandeling: de behandeling wordt met de handen van de therapeut op de blote huid van de buik van de client gegeven.

 

Deze vorm van therapie kent zijn oorsprong bij de Taoisten en is de laatste decennia is dit verder gebracht door Mantak Chia.

Hij heeft vele boeken geschreven en heeft het instituut "Universal Healing TAO" in Thailand, waar allerlei TAO opleidingen gegeven worden.