Wat is Shiatsu en waarvoor helpt het u?

Shiatsu ontspannings massage

Shiatsu betekent vingerdruk en is een traditionele oosterse geneeswijze. Het is een massagevorm die eeuwen geleden is ontwikkeld in Japan. De therapeut heeft diverse technieken die er op zijn gericht energieblokkades op te heffen, de lichaamsenergie Qi beter te laten (door-) stromen en zo uw zelfgenezend vermogen te stimuleren. Denk qua technieken bijvoorbeeld aan handpalmtechnieken, het strekken en roteren van gewrichten en het verbinden van twee energiepunten.

 

Shiatsu massage therapie bevordert de vitaliteit, verlicht of verhelpt zelfs klachten en stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam door druk toe te passen op specifeke punten op het lichaam, namelijk acupunctuurpunten en meridianen. Shiatsu is een holistische geneeswijze waarbij lichaam en geest als één worden beschouwd. Alles beinvloed elkaar, dus het uiterlijk toont hoe de innerlijk gezondheid is en vice versa.

 

In principe kan Shiatsu bij allerlei gezondheidsklachten worden toegepast omdat de (verstoorde) energie-balans door middel van Shiatsu weer in balans wordt gebracht. De effecten van Shiatsu zijn in twee categorien onder te verdelen: 

 

Preventief: door herstel van de energiebalans kunnen klachten voorkomen worden. Een verstoring van energie wil nog niet zeggen dat iemand ziek is, het kan wel het voorstadium van een ziekte zijn indien de energiebalans niet meer voldoende hersteld (pre-klinische fase).

 

 

Herstellend: gericht op herstel van de aandoening en van de energiebalans. Shiatsu bevordert de natuurlijke geneeskracht van het lichaam zelf. Dit stimuleert tevens het proces van bewust worden en verantwoording nemen voor de eigen gezondheid. Hieronder valt ook het verlichten van pijn, verruiming van de beweeglijkheid en de verbetering van de orgaan functies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shiatsu ontspanningsmassage van het hoofd

Met een Shiatsu ontspannings massage komt u tot uzelf door middel van een meridiaan massage, u wordt meer een met uw lichaam en uw lichaamsenergie gaat weer stromen. Een prettige manier om uw geest en lichaam weer samen te laten komen.

Bij de massage worden verschillende technieken toegepast zoals handpalmtechnieken, het strekken en roteren van gewrichten en het verbinden van twee energiepunten. De massage wordt door de kleding heen gegeven. Het is daarom prettig als u soepele kleding draagt, waarin u makkelijk kunt bewegen.

  • Voorbereiding: het is prettig om een uur voor de ontspanningsmassage geen zware maaltijd te nuttigen of veel te drinken en soepele kleding aan te hebben.
  • Behandeling: (circa 50 min.) de massage wordt liggend op de futon op de grond gegeven, in buiklig, ruglig, zijlig en soms zittend.
  • Na de behandeling: het is goed om na de massage genoeg te drinken, zodat de door de massage vrijgekomen afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.