Lage Rugklachten behandelen met Acupunctuur

In Nederland staan lage rugklachten geregistreerd als de meest voorkomende pijnklacht.

Naast het reguliere traject bij de fysiotherapeut, manueel therapeut en houdingstherapeut wordt ook steeds meer gekeken naar mogelijke behandeltherapien als Acupunctuur.

Acupunctuur is immers een eeuwenoude methode voor de behandeling tegen pijn en ongemakken in het lichaam. Maar wat is hier in Nederland nu precies over bekend?

Steeds meer Nederlandse patientenorganisaties en verzekeraars schrijven erover in de media op internet/in tijdschriften. Professionals raken er steeds meer van overtuigd dat Acupunctuur in aanvulling op de reguliere bekende behandelingen van een fysiotherapeut, helpt om de cliënt meer of zelfs geheel pijnvrij te krijgen. Dit geldt zowel voor acute en chronische rugklachten. 

Een voorbeeld van deze berichtgeving is te vinden op de website Gezond Totaal

 

https://www.gezondtotaal.nl/dokter-helpt-acupunctuur-bij-rugpijn/

 

Buiten Nederland wordt er ook hard gewerkt aan erkenning en herkenning van het positieve effect van Acupunctuur op het verminderen danwel verhelpen van Lage Rugklachten.

“Pubmed” is de digitale Nationale Bibliotheek van Amerika welke onderdeel is van het Nationale Geneeskundige Instituut voor Gezondheid. {US National Library of Medicine National Institutes of Health} In deze bibliotheek komen steeds meer artikelen te staan met onderzoeken naar de effectiviteit van Acupunctuur.

 

Een van de interessante artikels welke werd gepubliceerd is bijvoorbeeld:

Acupuncture for chronic low back pain in long-term follow-up: a meta-analysis of 13 randomized controlled trials. Am J Chin Med. 2013;41(1):1-19. doi: 10.1142/S0192415X13500018.

Dit artikel geeft een verhandeling over het bewezen effect van authentieke Acupunctuur ten opzichte van placebo “nep-Acupuntuur”. Daarmee werd bewezen dat de naalden dus wel degelijk op de goede plek gezet dienen te worden voor het gewenste resultaat van pijnbestrijding cq klachtenbehandeling.

Onze ShiatsuAcupunctuurpraktijk heeft ruime ervaring in de behandeling van lage rugklachten. Aan de hand van de anamnese (vraaggesprek) wordt vooraf uitgezocht hoe lang de klacht al aanwezig is en waar en wanneer deze zich het meeste voordoet. Dit vooronderzoek vormt een aanknopingspunt en is 1 van de indicatoren om de locatie en plaatsing van de Acupunctuurnaalden mee te kunnen bepalen.

Daarnaast is vaak (aanvullende) Shiatsutherapie geindiceerd om uw door pijn verkrampte rugspieren weer los te maken waardoor er ontspanning kan optreden ter hoogte van de pijnlijke beknelde zenuwen in de rug.

Een korte vuistregel voor u: als de klacht al langere tijd bestaat, zijn er vaak meer behandelingen nodig dan bij acute pijnklachten. Dus heeft het zin om niet te lang te wachten voor u hulp bij ons zoekt.

 

Samen met de cliënt bepalen we na enkele behandelingen of het gewenste resultaat is behaald en deze in frequentie kunnen worden afgebouwd. Het lichaam heeft een sterk regeneratievermogen en wil graag gezond zijn. Doordat u minder pijn ervaart, stelt u het lichaam instaat om beter aan het herstel te werken zodat u zich sneller weer beter voelt en de behandelingen kunnen worden afgebouwd.

 

Heeft u interesse of vragen over wat ShiatsuAcupunctuur voor u kan betekenen?

U kunt vrijblijvend contact opnemen via mail of telefoon voor een gratis eerste telefonisch consult

 

Manon Burger

telefoon: 06-51401903 of mailadres: ShiatsuAcupunctuur@protonmail.com