Waarom Shiatsu en Acupunctuur?

Waarom Shiatsu en Acupunctuur?

Shiatsu massage (letterlijke betekenis  vingerdruk massage) en Acupunctuur maken beide onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde ´TCM´. Deze geneeskunst is al meer dan 2000 jaar oud en kijkt op een holistische en energetische manier naar het lichaam. Alles staat met elkaar in verbinding, dat betekent dat altijd het hele lichaam wordt behandeld. Deze therapieen bieden een mooie aanvulling en ondersteuning van de westerse geneeskunst. Waarbij zowel voor de westerse en chinese geneeskunst geldt dat er meestal goede resultaten worden bereikt, maar dat iedereen verschilend is en er daarom per client gekeken wordt of de geboden behandeling voor u het gewenste resultaat geeft.

 

U kunt voor een breed scala aan klachten terecht bij de praktijk, zie hiervoor bijvoorbeeld het overzicht van WHO volgens de nederlandse site ´Wijzer naar Gezondheid´. Om u enkele voorbeelden te geven: hoofdpijn, allergie, hooikoorts, rugpijn, pijn aan gewrichten, tennisarm, ischias en bijvoorbeeld pijn bij reuma. 

 

De praktijk heeft zich verdiept in de acupunctuur voor het behandelen van pijn, volgens de balansmethode van dr. R. Tan. Deze kennis zal nog verder vergroot worden door het volgen van extra bijscholingen.

 

Natuurlijk bent u ook altijd welkom zonder klachten voor een Shiatsu ontspannings massage, een prettige manier om weer tot uzelf te komen.

Hulpmidddelen

Tijdens een Shiatsu of Acupunctuur behandeling kunnen de volgende hulpmiddelen worden toegepast:

  • Moxa (mierikswortel): dit produkt gaat gloeien en geeft warmte en daarmee energie af aan een acupunctuurpunt en daarmee aan de meridiaan. Dit kan in verschillende vormen worden toegepast in een stick, in een geperst koontje en in een klein gedraaid knopje.
  • Cupping: dit is een holle glazen bol die vacuum op de huid wordt gezet. Dit kan op meerdere plaatsen worden gezet of over de huid worden bewogen (glijden). Hiermee wordt de energie in beweging gebracht en verkeerde energie onttrokken uit het lichaam.
  • Guasha: dit is een stenen schijf waarmee over de huid wordt geveegd-geschraapt. Hiermee wordt de energie in beweging gebracht en verkeerde energie onttrokken uit het lichaam
  • Acupunctuurnaald: dit is een hele dunne steriele naald (0,25mm dik) een kwart van een milimeter. Hiermee wordt lokaal de energie extra gestimuleerd en in beweging gebracht.